Рішення про надання еталонам статусу національних еталонів та призначення вченого зберігача національного еталона

Назва послуги: Рішення про надання еталонам статусу національних еталонів та призначення вченого зберігача національного еталона

Адміністративний збір: безоплатно

Строк надання послуги: 60 робочих днів

Результат надання: Рішення про надання еталону статусу національного еталона та призначення вченого зберігача національного еталона, затверджене наказом Мінекономіки, або письмове повідомлення про відмову.

Способи отримання результату: Заява про надання еталону статусу національного подається суб’єктом звернення до Мінекономіки особисто або надсилається поштовим відправленням. У разі подання зазначених документів у неповному обсязі, їх невідповідності вимогам Порядку та критеріїв або недостовірних відомостей, що містяться в документах, Мінекономіки не пізніше 15 робочих днів з дня одержання таких документів письмово повідомляє організації - зберігачу еталона про відмову в наданні еталону статусу національного еталона із зазначенням підстав та повертає пакет документів такій організації. У разі усунення організацією - зберігачем еталона причин, що стали підставою для відмови, повторний розгляд документів здійснюється Мінекономіки у строк, що не перевищує 15 робочих днів з дня надходження необхідних документів. Реєстрація національних еталонів здійснюється Мінекономіки з метою їх обліку та ідентифікації одночасно з наданням їм статусу національних еталонів. Під час реєстрації національному еталону присвоюється реєстраційний номер, який складається з індексу еталона, номера відповідного виду вимірювань, порядкового номера національного еталона у відповідному виді вимірювань та року надання еталону статусу національного еталона. Реєстраційний номер національного еталона присвоюється наказом Мінекономіки одночасно з наданням еталону статусу національного еталона, копія наказу надсилається організації - зберігачу еталона.

Підстави для відмови: - у разі подання зазначених документів у неповному обсязі; - у разі невідповідності поданих документів пункту 4 Порядку та критеріям надання статусу національних еталонів; - у разі недостовірних відомостей.

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: