Видача свідоцтва про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології

Назва послуги: Видача свідоцтва про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології

Адміністративний збір: В залежності від кількості категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки у проекті сфери уповноваження: до 2 категорій - 6,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб; до 5 категорій - 7,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб; до 10 категорій - 10,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб; до 20 категорій - 14 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; до 30 категорій - 19,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб; до 50 категорій - 25,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб; понад 50 категорій - 33,9 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Строк надання послуги: 80 робочих днів з дня одержання заяви та документів, що додаються до неї

Результат надання: Видача свідоцтва про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології або письмове повідомлення про відмову у видачі свідоцтва про уповноваження разом із вмотивованим висновком та повернення пакету документів.

Способи отримання результату: Подати заяву на отримання послуги керівник заявника (керівник наукового метрологічного центру, метрологічного центру та повірочної лабораторії) може особисто або через уповноважену ним особу або поштою або в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (у разі технічної можливості). Якщо уповноважується відокремлений підрозділ юридичної особи, заява подається підприємством чи організацією, до складу якої належить цей підрозділ. Для одержання свідоцтва про уповноваження керівник заявника особисто або через уповноважену ним особу подає у паперовій формі або надсилає поштою, або в електронній формі до Мінекономіки заяву про уповноваження. Вимоги до окремих документів затверджено наказом Мінекономіки від 08.10.2020 № 2004 “Про затвердження примірних (зразкових) форм деяких документів, що додаються до заяви про уповноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології”. Отримати результати надання послуги може особисто керівник заявника або уповноважена ним особа/ поштою (у тому числі за бажанням заявника кур’єром за додаткову плату)/ за допомогою технічних засобів електронних комунікацій (електронною поштою/ через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (у разі технічної можливості).

Підстави для відмови: 1. Виявлення в документах, поданих заявником, недостовірних відомостей (крім технічних помилок). 2. Подання заявником неповного пакета документів, необхідних для уповноваження. 3. Встановлення за результатами перевірки заявника на відповідність встановленим критеріям факту виконання ним без уповноваження робіт з повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, які згідно з Законом України “Про метрологію та метрологічну діяльність” виконуються за умови уповноваження (крім робіт, за виконання яких без уповноваження заявнику раніше було відмовлено у видачі свідоцтва про уповноваження з підстави, передбаченої цим абзацом, або раніше видане йому свідоцтво про уповноваження було анульоване з підстави, передбаченої абзацом восьмим частини десятої статті 18 Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”). 4. Відмова заявника у допуску посадових осіб органу з уповноваження (Мінекономіки) та/або залучених фахівців наукових метрологічних центрів до проведення його перевірки на відповідність встановленим критеріям з підстав, не передбачених законом, про що посадові особи, які проводять відповідну перевірку, складають акт. 5. Невідповідність заявника встановленим критеріям згідно із частиною четвертою статті 18 Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”.

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: