Зняття з обліку великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів (для юридичних осіб та ФОПів)

Назва послуги: Зняття з обліку великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів (для юридичних осіб та ФОПів)

Адміністративний збір: безоплатно

Строк надання послуги: 30 календарних днів

Результат надання: Свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу з відміткою про його зняття з обліку

Способи отримання результату: Для зняття з обліку великотоннажного або іншого технологічного транспорту, юридичні та фізичні особи, які є власниками технологічних транспортних засобів або використовують їх на законних підставах, звертаються із заявою та пакетом документів до територіального органу Державної служби України з питань праці до територіального органу Держпраці через центр надання адміністративних послуг або Портал електронних сервісів Мінекономіки. . Зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з його відчуженням здійснюється тільки після технічного огляду транспортного засобу з метою звірки відповідності агрегатів, що мають ідентифікаційні номери, обліковим даним. У цьому разі під час зняття з обліку технологічного транспортного засобу у свідоцтві про реєстрацію ставиться штамп "Знято з обліку" та зазначається дата зняття з обліку. Зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з непридатністю до подальшого використання та його вибракуванням (списанням) здійснюється без технічного огляду транспортного засобу. Вибракування (списання) технологічного транспортного засобу, що належить юридичній особі, підтверджується актом на списання (ліквідацію) основних засобів, а фізичній особі - її заявою. При цьому свідоцтво про реєстрацію таких технологічних транспортних засобів здається територіальним органам Держпраці. У разі втрати свідоцтва про реєстрацію на технологічні транспортні засоби, які непридатні до подальшого використання та вибраковуються (списуються), власник подає до територіального органу Держпраці посвідчені в установленому порядку документи, що підтверджують факт їх втрати. Зняття з обліку технологічного транспортного засобу, що належить кільком юридичним або фізичним особам на праві спільної власності, здійснюється лише за умови наявності їх спільного рішення. Зняття з обліку технологічного транспортного засобу, який перебуває у податковій заставі, під арештом, заставі або є предметом іншого обтяження, здійснюється виключно за умови надання письмової згоди всіх виявлених обтяжувачів.

Підстави для відмови: 1. Якщо технологічні транспортні засоби без ідентифікаційних номерів або з підробленими ідентифікаційними номерами вузлів і агрегатів 2. Розбіжність відомостей щодо технологічного транспортного засобу у поданих документах 3. Немає письмових згод від всіх наявних обтяжувачів технологічного транспортного засобу, який перебуває у податковій заставі, заставі, під арештом або є предметом іншого обтяження 4. Виявлення у поданих документах недостовірної інформації 5. Подання неповного пакета документів

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: