Видача спеціальної ліцензії на імпорт товарів

Назва послуги: Видача спеціальної ліцензії на імпорт товарів

Адміністративний збір: До припинення чи скасування воєнного стану в Україні збір за видачу ліцензії на експорт (імпорт) товарів не справляється (відповідно до постанови КМУ від 10 березня 2022 р. № 241). Адміністративний збір за видачу ліцензії: 780 грн.

Строк надання послуги: 15 робочих днів

Результат надання: Ліцензія або відмова у видачі ліцензії

Способи отримання результату: Видача спеціальної ліцензії здійснюється тільки за наявності документа, що підтверджує сплату державного збору за видачу ліцензії в розмірі, установленому постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2005 N 362 "Про встановлення розміру збору за видачу експортних (імпортних) ліцензій". Спеціальна ліцензія видається в одному примірнику.

Підстави для відмови: 1. Невідповідності поданих документів законодавству України; 2. Вичерпання встановленої квоти на відповідні товари (у разі застосування процедури розгляду заявок у порядку їх надходження); 3. Застосування до суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності або до його іноземного контрагента спеціальної санкції у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності

Порядок оскарження: Рішення може бути оскаржено у встановленому чинним законодавством України порядку

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: