Переоформлення дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Назва послуги: Переоформлення дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки 

Зазначена послуга доступна для переоформлення дозволу, виданого в електронній формі, який підписано електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Адміністративний збір: Безоплатно

Строк надання послуги: 2 робочі дні

Результат надання: 1. Переоформлення дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. 2. Відмова у переоформленні дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Зазначена послуга доступна для переоформлення дозволу, виданого в електронній формі, який підписано електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Способи отримання результату: Переоформлення дозволу чи повідомлення роботодавця, виробника або постачальника про відмову в його переоформленні здійснюється територіальним органом Держпраці за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця відповідно до Законів України “Про охорону праці” і “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. Підставою для переоформлення дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки приватизація єдиного майнового комплексу комунального або державного підприємства. Зазначена послуга доступна для переоформлення дозволу, виданого в електронній формі, який підписано електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Підстави для відмови: 1. Подання не у повному обсязі встановленого переліку документів 2. Зміна ідентифікаційного коду за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) юридичної особи або реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, зазначеного у дозволі 3. Подання документів, що містять недостовірні відомості

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги:

Закон України "Про охорону праці"

Постанова Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 № 77 "Про затвердження переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України"

Постанова Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 "Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки"