Переоформлення ліцензії на провадження охоронної діяльності

Назва послуги: Переоформлення ліцензії на провадження охоронної діяльності

Адміністративний збір: Безкоштовно

Строк надання послуги: Строк прийняття рішення про переоформлення ліцензії становить десять робочих днів з дня одержання органом ліцензування заяви про переоформлення ліцензії

Результат надання: Переоформлення ліцензії, відмова у переоформленні ліцензії.

Способи отримання результату: Орган ліцензування повідомляє здобувачу ліцензії, ліцензіату про прийняте рішення в електронній формі через персональний кабінет на Єдиному державному порталі адміністративних послуг. Також отримати результат надання послуги заявник може особисто або через законного представника чи на сайті МВС України: https://mvs.gov.ua/licenzuvannia-ta-provedennia-zaxodiv-derzavnogo-nagliadu-kontroliu/risennia-priiniati-organom-licenzuvannia-za-vidpovidnim-vidom-gospodarskoyi-diialnosti/oxoronna-diialnist. При подачі документів в електронній формі на отримання ліцензії слід пам’ятати, що згідно до вимог Постанови КМУ від 24 травня 2017 року № 363 - "документи, які існують тільки в паперовій формі, до заяви додаються у форматі PDF із накладенням на них електронного цифрового підпису".

Підстави для відмови: 

1) встановлення невідповідності здобувача ліцензії ліцензійним умовам; 

2) виявлення недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії. Виявленням недостовірності даних у підтвердних документах, поданих суб’єктом господарювання до органу ліцензування, є встановлення наявності розбіжності між даними у підтвердних документах та фактичним станом цього суб’єкта господарювання на момент подання документів. Не вважаються недостовірними дані, підстава наведення яких суб’єктом господарювання не могла бути для нього завідомо неналежною; 

3) наявність в органу ліцензування інформації про рішення суду щодо здобувача ліцензії, що забороняє йому провадити окремий вид господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, та набрало законної сили

Порядок оскарження: Рішення про відмову у переоформлені ліцензії може бути оскаржено до Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування, суду.

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги:

Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності"

Закон України "Про охоронну діяльність"

Постанова Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Постанова Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 960 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності"

Закон України "Про адміністративну процедуру"

Закон України "Про адміністративні послуги"

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 363 «Про затвердження Порядку подання органу ліцензування документів в електронній формі»