Державна реєстрація договору (контракту) про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора

Назва послуги: Державна реєстрація договору (контракту) про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора

Адміністративний збір: Шість неоподаткованих мінімумів доходів громадян, встановлених на день реєстрації договору (контракту)

Строк надання послуги: 20 днів

Результат надання: Державна реєстрація змін і доповнень до договорів (контрактів) про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора

Способи отримання результату: Державній реєстрації підлягають договори (контракти) про виробничу кооперацію, спільне виробництво та інші види спільної інвестиційної діяльності, не пов'язаної із створенням юридичної особи, укладені відповідно до законодавства суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності України за участю іноземного інвестора. Державна реєстрація договорів (контрактів) є підставою для здійснення іноземної інвестиції за такими договорами (контрактами) відповідно до Закону України "Про режим іноземного інвестування". Комплект документів для одержання картки державної реєстрації договору (контракту) про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора подається органам державної реєстрації (відповідно до наказу МЗЕЗторгу від 20.02.97 № 125 "Про заходи МЗЕЗторгу щодо забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.01.1997 р. № 112" це обласні та Київська міська державні адміністрації) у встановлений час (за графіком) і приймається у спеціально визначеному ними приміщенні. У разі обгрунтованої потреби органи державної реєстрації можуть вимагати інші документи, що стосуються визначення цілей, умов діяльності, спроможності учасників виконати договір (контракт), а також відповідності його законодавству. Підтвердженням державної реєстрації договору (контракту) є картка державної реєстрації договору (контракту). Картка державної реєстрації договору (контракту) оформлюється у чотирьох примірниках. Четвертий примірник картки державної реєстрації договору (контракту) та засвідчена в установленому порядку копія договору (контракту) залишаються в органах державної реєстрації. Інші три примірники видаються заявникові. Картки державної реєстрації договору (контракту) та оригінал контракту видаються уповноваженому на те представнику заявника при пред'явленні ним документа, що посвідчує особу, та відповідним чином оформленого доручення.

Підстави для відмови: 1. До суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності України, який подав лист - звернення про реєстрацію договору (контракту), застосовано санкції згідно із статтею 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" 2. Умови договору (контракту) не відповідають законодавству України 3. Існує заборона на передбачений вид спільної діяльності згідно із законодавством України.

Порядок оскарження: Захист прав може здійснюватися у судовому порядку відповідно до законодавства.

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: