Реєстрація учасників оптового енергетичного ринку (повідомлення про зміни у інформації (відомостях), що надавалися для реєстрації учасників оптового енергетичного ринку)

Назва послуги: Реєстрація учасників оптового енергетичного ринку (повідомлення про зміни у інформації (відомостях), що надавалися для реєстрації учасників оптового енергетичного ринку)

Адміністративний збір: Безоплатно

Строк надання послуги: Десять робочих днів ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!! Накладення кваліфікованого електронного підпису відбувається на останньому етапі. Після реєстрації на Порталі електронних сервісів необхідно загрузити реєстраційну форму у форматі «xls» або «xlsx» (не підписану кваліфікованим електронним підписом!!!), у разі потреби довіреність або наказ (не підписані кваліфікованим електронним підписом), супровідна форма формується автоматично. Лише після цього необхідно накласти кваліфікований електронний підпис уповноваженим представником.

Результат надання: 1. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації особи як учасника оптового енергетичного ринку НКРЕКП реєструє особу шляхом присвоєння їй ECRB коду та вносить відповідний запис щодо Учасника до Реєстру. Оновлений Реєстр учасників оптового енергетичного ринку розміщується на офіційному вебсайті НКРЕКП. 2. У разі наявності підстав для відмови у реєстрації особи як учасника оптового енергетичного ринку, НКРЕКП приймає рішення про відмову у реєстрації із зазначенням підстав щодо відмови у реєстрації. Про прийняте рішення НКРЕКП повідомляє Учасника протягом 3 робочих днів з дня його прийняття.

Способи отримання результату: Для реєстрації особи як учасника оптового енергетичного ринку уповноважений представник заповнює наступну реєстраційну форму українською та англійською мовами у форматі «xls» або «xlsx» (https://www.nerc.gov.ua/storage/app/sites/1/Docs/REMIT/R12345678-31.01.2024.xlsx.xlsx). Якщо уповноважений представник діє за належним чином оформленою і легалізованою довіреністю або наказом (для працівників особи), разом із реєстраційною формою надсилається копія такої довіреності або наказу. Реєстраційна форма може бути надана до НКРЕКП: - уповноваженим представником, який є резидентом України, в електронному вигляді у форматі «xls» або «xlsx» з накладенням кваліфікованого електронного підпису уповноваженого представника та/або кваліфікованої електронної печатки (за наявності) з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» у форматі, що підтримується Центральним засвідчувальним органом; - уповноваженим представником, який є нерезидентом України, у паперовій формі нарочно або поштовим відправленням на адресу НКРЕКП (підписаний уповноваженим представником оригінал заповненої реєстраційної форми) з одночасним поданням реєстраційної форми через сайт НКРЕКП в електронному вигляді у форматі «xls» або «xlsx» без накладення кваліфікованого електронного підпису.

Підстави для відмови: 1. Подання реєстраційної форми особою, повноваження якої на дату подання реєстраційної форми не підтверджені/відсутні; 2. Невідповідність інформації, зазначеній у реєстраційній формі, відомостям з державних електронних реєстрів України (щодо найменування, місцезнаходження суб’єкта господарювання, його ідентифікаційного коду або РНОКПП); 3. Неповне та/або некоректне заповнення тих відомостей, обов’язковість заповнення яких визначено реєстраційною формою; 4. Наявність інформації про здійснення контролю за діяльністю суб'єкта господарювання у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції», резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України, у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про оборону України».

Порядок оскарження: У судовому порядку

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: